معرفی
دانشگاه آزاد نجف آباد یک دانشگاه آزاد، در شهر نجف آباد اصفهان است که بزرگترین، پر افتخارترین، با سابقهترین در بین واحدهای دانشگاه آزاد در استان اصفهان است. این دانشگاه در ۱۴ دی سال ۱۳۶۴ با ریاست سید محمد امیری [به مدت ۱۶ سال] با سرمایه اولیه هدیه اموال شخصی شهید سید محمدرضا میردامادی ایجاد و با حمایت بزرگان شهر مانند آیت الله ایزدی امام جمعه فقید شهرستان نجف آباد کار خود را آغاز نمود.
در حال حاضر ۲۴۷۰۲ دانشجو و ۴۸۷ استاد در این مرکز مشغول فعالیت هستند. براساس تحقیقات انجام شده، ۱۰۹۵۳ مقاله علمی در نشریات و همایشهای داخلی و ۳۰۳۳ مقاله معتبر بین المللی نیز از این مرکز استخراج شده است همچنین صاحب امتیاز و ناشر ۶ مجله تخصصی میباشد. تعداد۳۱ همایش توسط دانشگاه آزاد نجف آباد برگزار شده است.
رتبه بندی
رتبه بندی تایمز یکی از مشهورترین و معتبرترین نظامهای رتبه بندی بینالمللی است و براساس ویرایش ۲۰۲۲ این رتبه بندی؛ ۵۸ دانشگاه ایرانی در جمع ۱۶۶۲ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتهاند که دانشگاه آزاد نجف آباد نیز به عنوان تنها نماینده دانشگاه آزاد اسلامی، یکی از این دانشگاه هاست.
قوانین و مقررات
پوشش و ظاهر موجه دانشگاهیان( بانوان و آقایان) :
پوشش بدو ورود، محوطه، کلاس درس و آزمایشگاه:
پوشش باید ساده، آراسته و متناسب با شأن دانشگاهیان باشد و از پوشاک غیر مجاز و نامتعارف نباشد.
پوشش بانوان مناسب است چادر با استفاده از مانتوی مناسب، با شلوار و مقنعه و یا روسری با رنگ متعارف و جوراب و
یا پوشش مانتوی زیر زانو- آستین بلند، با شلوار و مقنعه و با رنگ متعارف و جوراب باشد(از مصادیق غیر مجاز نباشد).
همچنین مو و اندام زن در حدود حجاب شرعی پوشانده شود.
(تمامی ضوابط پوشش باید برای بخش های بالینی، حرفه ای و آزمایشگاهی نیز رعایت شود. ضمن اینکه پوشیدن لباس
یونیفورم در این بخش ها لازم است.
پوشش آقایان لازم است پیراهن آستین بلند و شلوار ساده و رسمی با رنگ ساده باشد. لازم است اندام مرد نیز در حد متعارف پوشیده باشد یعنی نازک، بدن نما و چسبان نباشد.
پوشش خوابگاه ها و ورزشگاه ها
پوشش محیط خوابگاه باید متعارف با اماکن خوابگاهی باشد. پوشیدن لباس راحتی به ویژه بانوان در هر شرایطی در فضای عمومی خوابگاه ممنوع است.
با توجه به تفکیک جنسیت محیط های ورزشی، پوشش اختصاصی هر رشته ورزشی می تواند متناسب با همان محیط و ورزش استفاده شود.
تصاویر دانشگاه
امکانات رفاهی
_دارای مجموعه خوابگاههای خواهران و برادران با کلیه امکانات رفاهی(سالن مطالعه، اینترنت پر سرعت و…)
_ارائه خدمات رفاهی دانشجویی در زمینه ایاب و ذهاب
_دارای مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانشجویی
_ظرفیت ۱۴۰۰ نفری خوابگاهها برای دانشجویان
_امکانات ورزشی شامل زمین چمن، سالنهای ورزشی والیبال، هندبال، بسکتبال، بدنسازی، زورخانه
دانشکده ها
_دانشکده مهندسی برق[با ۶۰ عضو هیئت علمی، ۴۳آزمایشگاه، ۷ کارگاه]
_دانشکده مهندسی کامپیوتر[با ۳۶ عضو هیئت علمی]
_دانشکده فنی و مهندسی[با ۵۸ عضو هیئت علمی، ۳۴ آزمایشگاه، ۳۰ کارگاه]
_دانشکده مهندسی مواد[با ۳۵ عضو هیئت علمی، ۱۴ آزمایشگاه]
_دانشکده مهندسی عمران[با ۳۰ عضو هیئت علمی]
_دانشکده علوم پزشکی[با ۵۲ عضو هیئت علمی، ۱۰ آزمایشگاه]
_دانشکده هنر، معماری و شهرسازی[با ۱۷ عضو هیئت علمی، ۵ آزمایشگاه، ۲۶ کارگاه]
_دانشکده علوم انسانی[با ۶۴ عضو هیئت علمی]
_دانشکده پرستاری و مامایی[با ۲۲ عضو هیئت علمی، ۹ آزمایشگاه]
_دانشکده حقوق، الهیات و معارف اسلامی[با ۱۹ عضو هیئت علمی]
رشته ها
_مهندسی معدن
_مهندسی برق
_مهندسی کامپیوتر
_مهندسی شیمی
_مهندسی عمران
_مهندسی مکانیک
_مهندسی هوافضا
_مهندسی هستهای
_مهندسی نساجی
_مهندسی پزشکی
_مهندسی اپتیک و لیزر
_پزشکی عمومی
_علوم بهداشت
_اتاق عمل
_مامایی
_پرستاری
_حقوق
_مدیریت صنعتی
_مدیریت جهانگردی
_تربیت بدنی
_زبان و ادبیات فارسی
_تاریخ اسلام
_فقه و مبانی حقوق اسلامی
_مدیریت بازرگانی
_فیزیک هستهای
_آمار
_بیوشیمی
_زیست شناسی سلولی و مولکولی
_تاریخ اسلام
شرایط پذیرش
الف) شرایط عمومی پذیرش
- داشتن تابعیت غیرایرانی و ارائه مدارک هویتی معتبر غیرایرانی
- نداشتن منع قانونی حضور در جمهوری اسلامی ایران با تأیید اداره کل امور بیگانگان وزارت اطلاعات
- کلیه متقاضیان غیرایرانی، مجاز به انتخاب رشته های ممنوع برای اتباع و مناطق غیرمجاز اسکان برای دانشجویان غیرایرانی نمی باشند.
- ثبتنام قطعی و ادامه تحصیل متقاضیان تحصیل به استثنای موارد ذیل منوط به انجام تشریفات قانونی خروج از کشور(به جز متقاضیان غیرایرانی غیرمقیم در کشور) و اخذ گذرنامه و همچنین روادید تحصیلی میباشد:
دارندگان دفترچه پناهندگی سیاسی
- چنانچه برخی از دانشجویان عراقی دارنده کارت هویت ویژه اتباع غیرایرانی، در حال حاضر منعی برای اخذ گذرنامه عراقی سفارتخانه یا کنسولگری کشور متبوع خویش در ایران داشته باشند، میتوانند تا رفع موانع، براساس کارت هویت ویژه
- اتباع غیرایرانی خویش، ثبتنام و ادامه تحصیل دهند.
تبصره ۱: بدیهی است در صورت رفع این موانع، دانشجویان مزبور همچون سایر دانشجویان غیرایرانی موظف به انجام تشریفات خروج از کشور و اخذ گذرنامه میباشند.
- اتباع غیرایرانی که حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی میباشند، مجاز خواهند بود که براساس مدرک شناسایی معتبر خویش (با اخذ مجوز استانداری مربوطه) در واحدهای دانشگاهی ثبتنام و ادامه تحصیل دهند و نیاز به اخذ گواهی مفاصاحساب و انجام مراحل قانونی خروج از کشور به منظور اخذ روادید و اقامت تحصیلی ندارند.
تبصره ۲: یک بار اخذ گواهی اولیه از ادارات کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانها کافی است. لازم به توضیح است که قبل از پایان دوره تحصیلی، دانشجو موظف است برای تأییدیه دوباره مدرک شناسایی معتبر خویش به حوزه بینالملل دانشگاه مراجعه نماید.
- دختران دانشجو درصورت تمایل طبق تأیید اداره امور کنسولی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی، میتوانند از منطقه آزاد کیش روادید تحصیلی اخذ نمایند.
- جمهوری اسلامی ایران هیچگونه تعهدی درخصوص صدور مجوز اقامت برای خانواده متقاضیان بهاستثناء همسر و فرزندان .دانشجویان ندارند
- در صورت مغایرت شرایط پذیرش و ثبتنام متقاضیان تحصیل با مقررات و ضوابط شیوهنامه در هر مرحله از ثبتنام و .تحصیل با تأیید و تشخیص حوزه بینالملل دانشگاه، از ادامه پذیرش و تحصیل متقاضی جلوگیری به عمل میآید
- متقاضیان تحصیل همانند پذیرفتهشدگان ایرانی تابع ضوابط و مقررات آموزشی، دانشجویی و … دانشگاه آزاد اسلامی خواهند بود
ب) شرایط اختصاصی پذیرش
- شرط معدل برای پذیرفتهشدگان آزمونهای سراسری و رشته محلهای بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی (مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه) مطابق دستورالعمل شماره ۳۱۰۳۵/۴/۴۱ مورخ ۹۵/۴/۲ سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیاز نمیباشد.
- شرط معدل برای پذیرفتهشدگان غیرایرانی (بررسی پرونده تحصیلی متقاضی – سامانهiau.ir ) به شرح ذیل میباشد:
- شرط معدل برای مقاطع کاردانی و کارشناسی (گروه غیرپزشکی) نیاز نمیباشد.
- داشتن دیپلم معتبر برای رشتههای کارشناسی غیرعلوم پزشکی که به تأیید مراجع ذیربط در کشور مربوط رسیده باشد.
- داشتن معدل دیپلم کتبی نهایی ۱۲ به بالا برای رشتههای کارشناسی گروه علوم پزشکی
- داشتن معدل دیپلم کتبی نهایی ۱۴ به بالا و شرط شرکت در مصاحبه علمی برای رشتههای گروه پزشکی مقطع دکترای حرفهای
- داشتن دانشنامه معتبر دوره کارشناسی برای ورود به دوره کارشناسی ارشد که به تأیید مراجع ذیربط در کشور مربوط رسیده باشد و مورد قبول وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران باشد.
تبصره ۱: دارا بودن مدرک تحصیلی دیپلم برای کسانی که در خارج از ایران تحصیل نمودهاند و همچنین، دارا بودن مدرک تحصیلی دیپلم سه ساله و مدرک پیشدانشگاهی برای اتباعی که در ایران تحصیل نمودهاند، برای ورود به مقاطع کارشناسی پیوسته و دکتری حرفهای الزامی است.
تبصره ۲: به منظور ورود به دوره کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی شرط تجانس رشته براساس دفترچه ورود به مقطع کارشناسی ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی الزامی است.
تبصره ۳: به منظور ورود به دوره کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی، داشتن دانشنامه معتبر مقطع کارشناسی و متجانس با رشته که به تأیید مراجع ذیربط در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد (برای اتباع دارای مدرک تحصیلی کارشناسی از خارج از کشور) و شرکت در مصاحبه علمی و تخصصی الزامی است.
- برای ورود به دورههای دکترای تخصصی PhD در رشته متناسب با رشته تحصیلی دوره کارشناسی ارشد، داشتن دانشنامه معتبر کارشناسی ارشد که به تأیید مراجع ذیربط در کشور مربوط و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد و همچنین، قبولی در مصاحبه علمی تخصصی گروه مربوطه ضروری است.
- متقاضیان کشورهایی که ارزش دیپلم آنان با ارزش دیپلم متوسطه جمهوری اسلامی ایران برابری نمیکند، پس از گذراندن دورههای تکمیلی به میزان مدت تعیین شده از سوی مراکز مجری و پس از موفقیت در گذراندن دروس پیشدانشگاهی میتوانند در واحدهای دانشگاهی ثبتنام نمایند.
- اتباع غیرایرانی که از مدارس متوسطه جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور فارغالتحصیل شدهاند میتوانند در واحدها و مراکز دانشگاهی ادامه تحصیل دهند.
- تسلط کافی به زبان فارسی یا ارائه گواهی موفقیت زبان فارسی در آزمون سامفا یا مؤسسات معتبر و دارای مجوز الزامی میباشد.
- پذیرش دانشجویان غیرایرانی (از طریق بررسی پرونده تحصیلی متقاضی-سامانهiau.ir ) در رشتههای متجانس انجام میپذیرد و در صورت پذیرش در رشتههای نامتجانس و یا در صورت جابهجایی از یک گروه تحصیلی به گروه تحصیلی دیگر، گذراندن ۱۲ واحد جبرانی الزامی است. جابهجایی دانشجویان پذیرش شده در گروههای تحصیلی (ورود از یک گروه تحصیلی به سایر گروهها) به شکل زیر میباشد:
- جابهجایی در رشتههای همسنخ آزاد است.
- گروههای علوم پایه و فنی و مهندسی در همه رشتهها امکان ورود داشته ولی با دستهبندی و تعیین رشتههای همسنخ
- در رشتههای گروه علوم انسانی، هنر و معماری، کشاورزی و منابع طبیعی جابهجایی بهترتیب در گروه علوم انسانی، هنر و معماری و کشاورزی و منابع طبیعی مجاز است.
- درصورت وجود درخواستهای مغایر با شرایط مذکور، موضوع در کمیسیون موارد خاص سازمان مرکزی مطرح و تصمیمگیری خواهد شد.
- ۷ لازم است مدارک تحصیلی و ریزنمرات داوطلبان غیرایرانی (از طریق بررسی پرونده تحصیلی متقاضی در سامانه iau.ir) در تمامی مقاطع تحصیلی ممهور به مهر وزارت امور خارجه کشور متبوع، آموزش عالی کشور متبوع و سفارتخانه یا نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور متبوع باشد. چنانچه مدرک تحصیلی متقاضی غیرایرانی فاقد مهرهای مذکور باشد، میبایست مدرک تحصیلی خود را به مهر سفارتخانه کشور متبوع خود در ایران و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ممهور نماید و به اداره امور جذب و پذیرش دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی ارائه نماید. مدارک فوق بایستی به زبان فارسی یا انگلیسی باشد.