Search
Close this search box.

دانشگاه شهید چمران اهواز

فهرست مطالب

Introduction

یکی از بهترین دانشگاه های دولتی شهر اهواز دانشگاه شهید چمران اهواز است که به عنوان بزرگ ترین و مطرح ترین دانشگاه جنوب غرب کشور محسوب می شود. این دانشگاه در سال ۱۳۳۴ احداث و شروع به جذب دانشجو کرد. دانشگاه شهید چمران اهواز در حال حاضر ۱۵ دانشکده تخصصی و مجزا برای تحصیل در رشته های مختلف و یک پردیس دانشگاهی با حدود ۱۵ هزار دانشجو دارد و همانند سایر دانشگاه های دولتی و دانشگاه های آزاد از طریق برگزاری آزمون سراسری و از بین داوطلبان گروه های آزمایشی علوم تجربی، علوم انسانی و ادبیات و ریاضی- فیزیک دانشجو می پذیرد. اطلاع از رتبه دانشگاه، شرایط ثبت نام و کلیه امکانات آن برای داوطلبان و حتی والدین آن ها اهمیت زیادی دارد؛ به همین منظور در این مقاله به طور کلی با دانشگاه شهید چمران اهواز و شرایط ورود به آن آَشنا می شویم.

شهر اهواز یکی از بزرگ ترین شهرهای واقع در جنوب غربی ایران است که با داشتن چندین دانشگاه دولتی و دانشگاه آزاد اهواز مرکز توجه استان بوده است. دانشگاه شهید چمران اهواز همزمان در سال ۱۳۳۴ و به دستور و اهتمام محمدرضا پهلوی و ابتدا با نام دانشگاه گندی شاپور اهواز احداث و راه اندازی شد و بعد از مدتی به نام جندی شاپور تغییر نام داد. فعالیت اصلی این دانشگاه با تاسیس دانشکده کشاورزی و جذب ۴۰ دانشجو در رشته های مهندسی کشاورزی، ادبیات فارسی، ریاضی و پزشکی آغاز شد. پس از آن در دوران جنگ ایران و عراق، آقای مصطفی چمران بخش هایی از فضای این دانشگاه را به عنوان پایگاه فرماندهی ستاد جنگ اختصاص داد و همین موضوع سبب شد که پس از شهادت ایشان، نام دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه شهید چمران تغییر یابد. دومین دانشکده این دانشگاه در سال ۱۳۵۶ با نام دانشکده فنی – مهندسی و با هدف تربیت مهندسان جوان و پاسخگویی به نیازهای استان خوزستان تاسیس شد. در حال حاضر این دانشگاه بیشتر از ۱۰۰ عنوان رشته در گروه های آموزشی مختلف دارد و یکی از بزرگ ترین دانشگاه های استان خوزستان محسوب می شود.

رتبه بندی

رتبه دانشگاه شهید چمران اهواز یکی از مهم ترین عواملی است که تاثیر زیادی در جذب دانشجویان بیشتر در رشته های مختلف داشته است. بر اساس تحقیقات و بررسی هایی که از ابتدای تاسیس تاکنون انجام شده، این دانشگاه تاکنون ۱۴۳۹۵ مقاله علمی معتبر و مطرح در سطح کشور چاپ و منتشر نموده که از بین این مقالات ۲۳۶۳ مقاله جزء مقالات ژورنالی و ۱۲۰۳۲ مقاله جزء مقالات کنفرانسی است. علاوه بر این، از این مرکز دانشگاهی تاکنون ۵۸۹۶ مقاله علمی مطرح در سطح بین الملل استخراج شده است. همچنین بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده توسط دانشگاه، این دانشگاه تاکنون میزبان برگزاری ۳۷ همایش داخلی و خارجی بوده و توانسته صاحب امتیاز و ناشر ۲۱ مجله تخصصی باشد. با این تفاسیر، رتبه این دانشگاه از نظر تولید علم در بین کلیه دانشگاه های دانشگاه رتبه ۱۰ است. همچنین طبق نتایج رتبه بندی جهانی ISC در سال ۲۰۱۹ دانشگاه شهید چمران در بین ۸ دانشگاه مطرح و برتر در جهان قرار گرفته است. همچنین طبق رتبه بندی تایمز در سال ۲۰۲۰ این دانشگاه بین ۴۰ دانشگاه برتر و مطرح در جهان قرار گرفت.

تصاویر دانشگاه

امکانات رفاهی

یکی از امکانات منحصر به فرد دانشگاه شهید چمران داشتن دانشکده های تخصصی و مجهز است که در هر کدام از دانشکده ها کارگاه های آموزشی تخصصی برگزار می شود. همچنین یکی از امکانات دیگر دانشگاه تاسیس و احداث خوابگاه های مجزا برای دانشجویان دختر و پسر است که این خوابگاه ها در محل های مناسب و در فاصله کمی از دانشگاه واقع شده اند. علاوه بر این، وجود کتابخانه مرکزی به دانشجویان امکان امانت گرفتن و مطالعه بیش از ۲۰ هزار کتاب تخصصی و عمومی در رشته های مختلف را می دهد. همچنین دانشجویان می توانند جهت ایده گرفتن و افزایش اطلاعات عمومی و تخصصی پایان نامه های بایگانی شده رشته های مختلف را مطالعه و بررسی کنند.

دانشگاه شهید چمران از سراسر ایران در رشته های مختلف دانشجو می پذیرد و به همین دلیل داشتن خوابگاه یکی از دغدغه های اصلی دانشجویان غیر بومی و والدین آن ها است. این دانشگاه جهت ایجاد رفاه برای کلیه دانشجویان پسر و دختر خوابگاه های مجزا و مجهز احداث کرده است. لیست خوابگاه دانشگاه به صورت زیر است:

  1. خوابگاه اعلم الهدی
  2. خوابگاه شهدا
  3. خوابگاه تحصیلات تکمیلی پسران

دانشکده ها

  • دانشکده علوم پایه
  • دانشکده فنی- مهندسی
  • دانشکده ادبیات و علوم انسانی
  • دانشکده کشاورزی
  • دانشکده دامپزشکی
  • دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
  • دانشکده علوم ریاضی و آمار
  • دانشکده مهندسی علوم آب
  • دانشکده الهیات و معارف اسلامی
  • دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی
  • دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی
  • دانشکده علوم زمین
  • دانشکده باستان شناسی

Fields

  1. علوم اقتصادی
  2. مدیریت بازرگانی
  3. حسابداری
  4. حقوق
  5. علوم سیاسی
  6. جامعه شناسی
  7. دبیری تربیت بدنی
  8. روانشناسی ورزشی
  9. دکتری حرفه ای دامپزشکی
  10. فیزیولوژی ورزشی
  11. بهداشت مواد غذایی
  12. فیزیک (کلیه گرایش ها)
  13. زیست شناسی
  14. شیمی (کلیه گرایش ها)
  15. سازه های آبی
  16. علوم کامپیوتر
  17. مهندسی کامپیوتر
  18. ریاضی محض
  19. ریاضی کاربردی

شرایط پذیرش

فرآیند جذب و پذیرش دانشجویان غیرایرانی

دانشگاه شهید چمران اهواز با قدمتی ۶۸ ساله به عنوان بزرگترین دانشگاه کشور در منطقه جنوب غرب کشور از سال ۱۳۹۳ اقدام به جذب و پذیرش دانشجویان غیرایرانی و فارسی آموزان نمود. هدف از پذیرش دانشجویان غیرایرانی کمک به توسعه دیپلماسی علمی کشور از طریق پذیرش متقاضیان و داوطلبان تحصیل در جمهوری اسلامی ایران از کشورهای دیگر، ارتقاء رتبه و نمایه بین المللی دانشگاه، ارتقای سطح تعاملات بین المللی دانشگاه، شناساندن ظرفیت های علمی، آموزشی و فناوری دانشگاه، بسط و تنوع دهی به درآمدهای دانشگاه است.

در این راستا مدیریت همکاری های علمی بین المللی دانشگاه شهید چمران اهواز با دایر کردن دفتر پذیرش دانشجویان غیرایرانی عهده دار انجام کلیه مراحل اعطای پذیرش و ثبت نام است این دفتر تمامی مراحل پذیرش دانشجو شامل اخذ پذیرش در رشته های مورد درخواست، تشکیل و بایگانی پرونده ها، و معرفی دانشجویان به مرکز آزفا جهت فراگیری زبان فارسی را به عهده دارد.

هم چنین مدیریت دانشگاه برای جذب هر چه بیشتر دانشجویان غیرایرانی، فعالیت های گسترده در زمینه تبلیغ و معرفی دانشگاه از طریق بکارگیری کارگزارن رسمی که ارتباط مستقیم با متقاضیان برون مرزی دارند را جزء وظایف خود می داند و تمامی اطلاعات لازم و فرایند ثبت نام در دانشگاه از جمله رشته های فعال، زبان تدریس رشته ها، شهریه ها، اسکان و برگزاری دوره های آموزش زبان فارسی و انگلیسی را در اختیار دانشجویان قرار می دهند.

مراحل جذب و پذیرش دانشجویان غیرایرانی

۱) مرحله مشاوره برای اخذ پذیرش

اولین مرحله در فرآیند جذب دانشجویان غیرایرانی اعطای مشاوره به متقاضیان غیرایرانی ادامه تحصیل در دانشگاه های ایران است که توسط کارشناسان و یا کارگزاران دفتر پذیرش دانشجویان غیرایرانی واقع در دانشگاه صورت می گیرد.

آن دسته از متقاضیان غیرایرانی ادامه تحصیل در دانشگاه شهید چمران اهواز که متمایل هستند تا اطلاعات جامعی درباره رشته های فعال دانشگاه در مقاطع تحصیلی مختلف، میزان شهریه تحصیلی برای رشته ها و مقاطع مختلف تحصیلی، امکانات آموزشی، رفاهی، و اقامتی موجود در دانشگاه شهید چمران اهواز و شهر اهواز، مسافت اهواز تا کشور خود، میزان تقریبی هزینه‌های سکونت در  شهر اهواز، و شرایط تردد به شهر و دانشگاه مقصد را کسب کنند می توانند با مراجعه به دفتر پذیرش دانشجویان غیرایرانی و یا تماس با کارشناسان و یا کارگزاران رسمی این دفتر از اطلاعات مذکور آگاه شوند.

۲) ثبت نام

همۀ کسانی که دانشگاه شهید چمران اهواز را به ‌عنوان مقصد نهایی خود برای ادامۀ تحصیل انتخاب می‌کنند، در گام اول باید فرم درخواست اخذ پذیرش را تکمیل و بعد از آن در سامانه «بت نام دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه های کشور» به نشانی (http://old.saorg.ir:۸۰۸۱/Application.php)  ثبت نام نمایند.

در گام دوم فرد متقاضی ملزم به ارائه ی مدارک شناسایی و تحصیلی جهت تشکیل پرونده در دفتر پذیرش دانشجویان غیرایرانی خواهد بود. لازم به ذکر است که مدارک تحصیلی ایشان باید به انگلیسی و یا فارسی ترجمه شده باشد و توسط وزارت امور خارجه کشور مبدا و بعد از آن در سفارت ج. ا. ایران و یا یکی از کنسولگری ها (نمایندگی های وزارت امور خارجه ایران در کشور مبدا) تأیید شده باشد.

در گام سوم کارشناسان دفتر پذیرش دانشجویان غیرایرانی بر اساس درخواست و مدارک تحصیلی ارائه شده توسط فرد متقاضی، اقدام به اخذ پذیرش اولیه برای ایشان از گروه آموزشی مربوطه می نمایند. در صورت موافقت گروه، کارشناسان دفتر پذیرش دانشجویان غیرایرانی از طریق سامانه «ثبت نام دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه های کشور» درخواست ادامه تحصیل متقاضیان را تأیید می نمایند.

در گام چهارم در صورتی که سازمان امور دانشجویان درخواست ادامه تحصیل متقاضیان غیرایرانی را نیز تأیید کرد کارشناسان دفتر پذیرش دانشجویان غیرایرانی مکاتبات لازم با آن سازمان را برای دریافت ویزای تحصیلی ایشان آغاز می کنند. در صورت صدور ویزای تحصیلی متقاضیان غیرایرانی توسط سازمان امور دانشجویان، ویزای تحصیلی به شکل الکترونیکی برای ایشان ارسال می گردد و متقاضی جهت دریافت آن به صورت فیزیکی باید به یکی از کنسولگری های ایران در کشور متبوعه معرفی شود.

در گام پنجم دانشجویان موظف هستند بعد از دریافت ویزای تحصیلی، یک نسخه کپی از آن را به دفتر پذیرش دانشجویان غیر ایرانی تحویل دهند تا اقدام لازم برای اخذ اقامت آنان از سازمان امور دانشجویان صورت گیرد. کارشناسان دفتر پذیرش دانشجویان غیرایرانی بعد از دریافت کپی ویزای تحصیلی، مکاتبات لازم را با سازمان امور دانشجویان جهت اخذ اقامت تحصیلی دانشجویان انجام خواهند داد. اقامت های تحصیلی صادر شده توسط سازمان امور دانشجویان به اداره گذرنامه استان خوزستان ارسال می شود و نماینده دانشگاه شهید چمران اهواز جهت دریافت پروانه اقامت تحصیلی یک ساله اصل گذرنامه به همراه دیگر مدارک لازم را به این اداره تحویل خواهد داد.

۳) ثبت نام و پذیرش نهایی

بعد از ثبت نام نهایی، تخصیص شماره دانشجویی و صدور کارت دانشجویی در این مرحله فرد متقاضی به طور رسمی دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز شناخته خواهد شد و متعاقباً از سوی دفتر پذیرش دانشجویان غیرایرانی «گواهی پذیرش نهایی» با مهر و امضای معاونت آموزشی دانشگاه صادر و به دانشجو تحویل داده می‌ شود که در میان دانشجویان غیرایرانی به «قبول نهایی» موسوم شده است.

ترجمۀ نامه پذیرش نهایی در تهران

در صورتی که دانشجویان غیر ایرانی نیاز به ترجمه رسمی نامه پذیرش نهایی به زبان عربی و یا انگلیسی داشته باشند، می توانند از طریق کارگزاران رسمی دانشگاه اقدام نمایند.

شرایط متقاضیان برای ادامه تحصیل

  • نداشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
  • داشتن گذرنامه معتبر با بیش از یک سال اعتبار
  • نداشتن منع قانونی برای ادامه تحصیل
  • ارائه گواهی نامه تحصیلی و ریز نمرات مقطع یا مقاطع قبلی تحصیلی
  • اخذ پذیرش اولیه از گروه آموزشی مربوطه

ارائه ترجمه گواهی نامه تحصیلی و ریزنمرات مقطع یا مقاطع قبلی تحصیلی به زبان انگلیسی و یا فارسی (تأیید شده در وزارت امور خارجه کشور متبوع و بعد از آن سفارت یا یکی از کنسولگری ها و یا نمایندگی های ج. ا. ایران در آن کشور)

نکاتی که باید مورد توجه متقاضیان غیرایرانی قرار بگیرد:

  • قبل از ورود به دانشکده و تحصیل در رشته مورد نظر، شرکت در دوره های آموزش زبان فارسی در مرکز آموزش زبان فارسی الزامی می باشد. در رشته های تخصصی زبان انگلیسی، عربی و فرانسه تدریس به زبان تخصص می باشد. در صورتی که تدریس رشته مورد نظر به زبان غیرفارسی (عربی یا انگلیسی) باشد، دانشجو ملزم است همزمان با تحصیل در رشته مورد نظر به یادگیری زبان فارسی در مرکز آموزش زبان فارسی (آزفا) ادامه دهد.
  • در مواردی که متقاضی درخواست آموزش به زبان انگلیسی را دارد، بعد از انجام مصاحبه (ارزشیابی سطح زبان متقاضی)، تأیید و موافقت گروه در دانشکده موافقت نهایی صورت می پذیرد.
  • تحصیل در تعدادی از رشته ها برای متقاضیان غیرایرانی ممنوع است (جهت اطلاع از رشته های غیرمجاز به دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه مراجعه کنید).
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *