Search
Close this search box.

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فهرست مطالب

Introduction

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، قدیمی‌ترین دانشگاه تخصصی کشاورزی ایران و نخستین مرکز آموزش عالی در شمال ایران است. این دانشگاه فعالیت خود را با ۲۸ دانشجو از سال ۱۳۳۶ با نام آموزشگاه عالی جنگل و مرتع گرگان آغاز کرده است.

این دانشگاه به عنوان یک میراث علمی، فرهنگی و تاریخی استان گلستان، پیوندی عمیق با جامعه خود داشته و این پیوند روز به‌روز عمیق‌تر و گسترده‌تر می‌شود. امروزه با تغییر نگاه از دانشگاه آموزشی به سمت دانشگاه نسل سوم، دغدغه اصلی همکاران بیش از پیش بر حل مشکلات جامعه متمرکز شده است.

راه‌اندازی کلینیک مادر تخصصی، رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه، راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای فناور، ایجاد پارک کسب و کار دانشجویی، راه‌اندازی دفتر مهارت آموزی و مهارت شغلی، توسعه زیرساخت‌های پژوهشی و تحقیقاتی، راه‌اندازی خانه طبیعت، حمایت از فعالیت‌های کارآفرینی، اجرای طرح‌های کلان ملی و منطقه‌ای، راه‌اندازی مجتمع آموزشی، پژوهشی و فناوری صنایع غذایی، مجتمع آموزشی، پژوهشی و فناوری مبلمان و فرآورده‌های چندسازه چوبی، مجتمع نوآفرینی دانشگاه و مجتمع نوآوری دانشگاه گام‌های بلند و نوینی در جهت رسیدن به دانشگاه جامعه محور و پیوند با جامعه و اتصال به جریان تولید و اقتصاد کشور است.

هم اکنون بیش از ۳۰۰۰ دانشجو در ۱۱۲ رشته دانشگاهی شامل ۱۸ رشته کارشناسی، ۵۸ رشته کارشناسی‌ارشد و ۳۶ رشته دکتری تخصصی و در ۹ دانشکده و ۲۷ گروه آموزشی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند. ۲ پردیس اصلی دانشگاه (پردیس مرکزی و پردیس جدید) به همراه ۹۵ آزمایشگاه و کارگاه تخصصی، ۱۲ نشریه تخصصی، ۱۰۰ هکتار مرتع آموزشی و پژوهشی، ۳۵ هکتار مزرعه آموزشی و پژوهشی و ۳۰۰۰ هکتار جنگل آموزشی و پژوهشی امکان آموزش نظری،  عملی و فناورانه را بیش از پیش برای دانشجویان فراهم کرده است.

رتبه بندی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان موفق شد در آخرین رتبه‌بندی صورت گرفته توسط مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ رتبه نخست در بین دانشگاه‌های کشاورزی و منابع طبیعی کشور و رتبه ۲۴ در بین دانشگاه‌های سراسر کشور را کسب نماید.

تصاویر دانشگاه

امکانات رفاهی

آزمایشگاه مرکزی:

امکانات رفاهی این دانشگاه عبارت اند از: آزمایشگاه مجهز به تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته، دو مزرعه تحقیقاتی، ایستگاه تحقیقات جنگل، مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه، انکوباتور و همچنین مرکز TTO. تمامی این امکانات و تجهیزات تحت اختیار دانشجویان و تیم تحقیقاتی آن‌ها در طول مدت تحصیل است.

دانشکده ها

این دانشگاه ۹ دانشکده و ۲۳ گروه تخصصی در ۲ پردیس مختلف دارد.
_دانشکده شیلات و محیط زیست:
دانشکده شیلات و محیط زیست از ۵ گروه آموزشی تکثیر و پرورش آبزیان، تولید و بهره‌برداری آبزیان، فرآوری محصولات شیلاتی و طراحی و ارزیابی محیط زیست و مدیریت حیات وحش تشکیل شده است. این دانشکده مجهز به سه آزمایشگاه علوم جانوری و بهداشت حیات وحش،آلودگی‌های محیط زیست و ژنتیک می‌باشد. آزمایشگاه‌های تخصصی هیدروبیولوژی و ماهی شناسی، فایکولب(کشت جلبک)، شیمی مواد غذایی، ژنتیک، صید آبزیان، آبزی پروری و زبرا فیش از دیگر امکانات این دانشکده است.
_دانشکده علوم جنگل:
دانشکده علوم جنگل از ۲ گروه جنگلداری و جنگل‌شناسی و اکولوژی جنگل و ۱۳ عضو هیات علمی تشکیل شده است.
_دانشکده صنایع غذایی:
این دانشکده با دو گروه علوم و صنایع غذایی، مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی و ۱۳ عضو هیات علمی فعالیت دارد. این دانشکده دارای ۴ آزمایشگاه تخصصی فعال با اهداف آموزشی پژوهشی دانشجویان است.
_دانشکده تولید گیاهی:
دانشکده تولید گیاهی با ۴ گروه آموزشی زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، گیاه پزشکی و مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز همراه با ۳۸ عضو هیات علمی فعالیت می‌کند.
_دانشکده مدیریت کشاورزی:
این دانشکده از دو گروه اقتصاد کشاورزی، ترویج و آموزش کشاورزی و ۹ عضو هیات علمی تشکیل شده است.
_دانشکده مرتع و آبخیزداری:
دانشکده مرتع و آبخیزداری از سه گروه آموزشی مدیریت مرتع، آبخیزداری و مدیریت مناطق بیابانی تشکیل شده است که با ۱۶ عضو هیئت علمی مشغول به فعالیت می‌باشند.

_دانشکده مهندسی چوب و کاغذ:
دانشکده مهندسی چوب و کاغذ متشکل از گروه تکنولوژی و مهندسی چوب و گروه علوم مهندسی کاغذ با ۱۵ عضو هیئت علمی، در مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی دانشجو می‌پذیرد.
_دانشکده علوم دامی:
این دانشکده از دو گروه تغذیه دام و طیور، اصلاح و فیزیولوژی دام و طیور و با ۱۳ عضو هیات علمی تشکیل شده است. دانشکده علوم دامی دارای ۵ آزمایشگاه تغذیه، فیزیولوژی، ژنتیک و زیست فناوری، میکروبیولوژی و زنبور عسل می‌باشد. همچنین این دانشکده دارای دو مزرعه آموزشی پژوهشی برای دام و طیور با تجهیزات پیشرفته می‌باشد.

_دانشکده مهندسی آب و خاک:
این دانشکده با سه گروه مهندسی آب، علوم خاک و مهندسی مکانیک بیوسیستم همراه با ۲۶ عضو هیئت علمی فعالیت می‌کند.

Fields

_اقتصاد کشاورزی
_ترویج و آموزش کشاورزی
_تغذیه دام و طیور
_ژنتیک، اصلاح و فیزیولوژی دام و طیور
_علوم و صنایع غذایی
_مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی
_تکثیر و پرورش آبزیان
_تولید و بهره‌برداری آبزیان
_فرآوری محصولات شیلاتی
_محیط زیست
_جنگلداری و جنگل‌شناسی
_اکولوژی جنگل
_زراعت
_اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی
_گیاه‌پزشکی
_مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز
_مدیریت مرتع
_آبخیزداری
_مدیریت مناطق بیابانی
_تکنولوژی و مهندسی چوب
_گروه علوم و مهندسی کاغذ
_مهندسی آب
_علوم خاک
_مهندسی مکانیک بیوسیستم

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *