Introduction
دانشگاه کاشان در سال ۱۳۵۲ مجوز تأسیس گرفت و از مهر یکسال بعد، ۲۰۰ دانشجو در دو رشته ریاضی و فیزیک در اولین مرکز آموزش عالی منطقه کاشان تحصیلشان را شروع کردند. البته اولین جرقههای تشکیل این مرکز حدود ۱۰ سال قبل از آن یعنی در سال ۱۳۴۳ زده شد. در آن موقع دکتر محمود اسلامی دیزچه جوانی سبزهروی، جعد موی، رعنا قامت و البته خوش کوش و پرجوش که ۳۱ بهار از عمرش میگذشت و پس از هفت سال اقامت و تحصیل در فرانسه راهی ایران شده بود، از عزمش برای راهاندازی یک مرکز آموزش عالی در شهر کاشان سخن گفت. او با همه مشکلاتی که پیش رویش بود همچنان مصمم بر عزم خود ماند تا تصمیمش را در سال ۱۳۵۲ عملی ساخت.
پردیس مرکزی دانشگاه واقع در کیلومتر ۶ بلوار قطب راوندی کاشان است. ۵۳۰ هکتار وسعت دارد و مراکز اقماری این دانشگاه نیز شامل: پارک علم و فناوری غیاث الدین جمشید کاشانی در انتهای خیابان طالقانی کاشان، پژوهشکده اسانس در دامنه شرقی شهر قمصر، رصدخانه در ارتفاعات شهر نیاسر، مرکز رشد در میدان جهاد کاشان، خانه تاریخی عطارها (مرکز پژوهشی فرش) در سه راه غزنوی کاشان، دفتر دانشگاه کاشان در خیابان جمالزاده شمالی تهران، خوابگاه روزبه در بلوار خلیج فارس کاشان میباشند.
دانشگاه کاشان در حال حاضر ۱۲ دانشکده، ۱۴ پژوهشکده و مرکز پژوهشی دارد: دانشکدههای فیزیک، معماری و هنر، مهندسی مکانیک، علوم ریاضی، ادبیات و زبان های خارجی، علوم انسانی، شیمی، برق و کامپیوتر، مدیریت و اقتصاد، منابع طبیعی و علوم زمین، مهندسی، آموزش های الکترونیکی و پردیس خواهران و پردیس دانشگاهی دانشگاه کاشان و پژوهشکدههای علوم و فناوری نانو، اسانسهای طبیعی، انرژی و مرکز پژوهشی کاشانشناسی، فرش، دانشجویی، مرکز پژوهشی و دفتر فنی معماری.
تعدد مراکز پژوهشی و اعضای هیأت علمی مجرب باعث شده این دانشگاه در چند ساله اخیر همواره بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور باشد.
دانشگاه کاشان با قریب هشت هزار و ۵۰۰ دانشجو و قریب به ۲۰۲ رشته گرایش در سه مقطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی و با بهرهگیری از قریب ۳۰۰ عضو هیأت علمی تمام وقت، پویا و پر تحرک به سوی افقهای روشن آینده گام بر میدارد.
رتبه بندی
دانشگاه کاشان، در بین دانشگاههای جامع در رتبهبندی دانشگاههای جوان دنیا در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۳، در جایگاه ۱۵۱-۲۰۰جهانی، ۱۴ام ملی در جایگاه اول در بین دانشگاههای جامع کشور قرار دارد.
تصاویر دانشگاه
امکانات رفاهی
خوابگاه: آغاز عملیات طرح ارتقای بلوک ۵ خوابگاه دختران دانشگاه با مشارکت خیرین عملیات بهسازی بلوک ۵ با مشارکت خیر ارجمند آقای مصطفی شاطر کاشانی آغاز شد. در این پروژه قرار است کلیه درب و پنجرههای آهنی جهت کاهش مصرف انرژی به درب و پنجره دو جداره و همچنین بهسازی روشنایی کلیه اتاقها و راهروها و همچنین تراسهای اتاقها تعویض و به لامپهای کم مصرف تبدیل، دربهای چوبی کلیه اتاقها تعویض شود.
کتابخانه مرکزی: برزگترین کتابخانه مرکزی شهرستان کاشان به نام مرحوم حضرت آیت الله سیدمهدی یثربی با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان و… در این دانشگاه به بهره برداری رسید. این کتابخانه ۴۵۰۰ مترمربع در ۴ طبقه ساخته شده است. ۵ مخزن کتاب به مساحت دو هزار متر، سالن مطالعه، انتشارات و صحافی از ویژگیهای این کتاب است.این کتابخانه در راستای ترویج هر چه بیشتر فرهنگ کتاب و کتابخوانی، به عموم شهروندان خدمات ارائه خواهد کرد.
دانشکده ها
_دانشکده علوم انسانی
_دانشکده مهندسی
_دانشکده معماری و هنر
_دانشکده شیمی
_دانشکده آموزشهای الکترونیکی
_دانشکده علوم ریاضی
_دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین
_دانشکده فیزیک
_دانشکده ادبیات و زبانهی خارجی
_پردیس دانشگاهی دانشگاه کاشان
_دانشکده مهندسی مکانیک
_دانشکده برق و کامپیوتر
_پردیس خواهران
Fields
_مکانیک جامدات
_طراحی مکانیکی
_تبدیل انرژی
_طراحی کاربردی
_تاسیسات
_مهندسی معماری
_صنایع دستی
_باستان شناسی
_هنر اسلامی
_آمار و کاربردها
_ریاضی کاربردی
_ریاضی
_علوم کامپیوتر
_مهندسی برق
_مهندسی کامپیوتر
_مهندسی منابع طبیعی
_طبیعت گردی
_بیابان زدایی
_محیط زیست
_ساخت و تولید
_نیروگاه و انرژی
_سیستمهای دینامیکی و کنترل
_حرارت و سیالات
شرایط پذیرش
– پذیرش داوطلبان غیر ایرانی به صورت غیربورسیه در دو مرحله انجام می پذیرد به طوری که در مرحله اول مدارک تحصیلی و هویتی با رعایت نکات زیر از متقاضی اخذ و طبق شرایط دانشگاه گواهی پذیرش اولیه صادر می شود.
پذیرش اولیه به معنای ثبت نام نبوده و حقی برای متقاضی جهت تحصیل در دانشگاه ایجاد نمی کند.
– متقاضیان غیر ایرانی جهت اخذ پذیرش در هر مقطع تحصیلی که دوره ی تحصیلی قبلی خود را در موسسات آموزش عالی ایران گذرانده اند ملزم می باشند که مدارک دانش آموختگی مقطع قبل را همراه ریز نمرات اعم از دیپلم، پیش دانشگاهی، مدرک کاردانی،کارشناسی، و کارشناسی ازشد به دانشگاه ارائه دهند.
– مدارک تحصیلی و ریز نمرات صادر از دانشگاه های کشور متبوع داوطلب باید مورد تایید سفارت متبوع، نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران، و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و به همراه ترجمه فارسی و انگلیسی آن ارائه گردد.
– داوطلبان تبعه افغانستان که دارای دیپلم از افغانستان می باشند مدارک آنها باید ممهور به مهر تایید وزارت معارف افغانستان، وزارت امور خارجه افغانستان و سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل باشد.
– دانشجویان غیرایرانی ملزم به تایید مدرک دیپلم خود در مرکز امور بین المللی و مدارس خارج از کشور در وزارت آموزش و پرورش ایران می باشند تا این مدارک با پیش دانشگاهی در ایران معادل سازی شود.
– پس از پذیرش اولیه توسط دانشگاه، مدارک تحصیلی و هویتی، کاربرگ مشخصات اولیه و کاربرگ ثبت نام دانشجویان غیرایرانی غیربورسیه متقاضی یا متقاضیان جهت تایید صلاحیت عمومی و اخذ مجوز تحصیل باید تکمیل گردد.
—
- اطلاعات تکمیلی برای دانشجویان غیرایرانی ساکن ایران:
– پس از پذیرش اولیه متقاضی ثبت نام اولیه بعمل آمده و یک بازه زمانی سه تا شش ماه برای نهایی شدن پذیرش وی از طرف دانشگاه و اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی در نظر گرفته می شود. این مدت زمان برای اخذ گذرنامه و روادید تحصیلی و اقامت قانونی معتبر در نظر گرفته شده است. دانشگاه تا زمان ارائه گذرنامه تحصیلی و روادید تحصیلی مجاز به ثبت نام قطعی نخواهد بود.
– پس از پذیرفته شدن در دانشگاه، دانشجو نسبت به خروج از کشور و اخذ روادید تحصیلی اقدام می کند و پس از ارائه آن به دانشگاه بر اساس نامه تاییدیه نهایی اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی ثبت نام قطعی خواهد شد و می تواند از نیمسال تحصیلی شروع به تحصیل نماید. دانشجویان غیرایرانی ملزم به اخذ ویزای تحصیلی برای پذیرش نهایی می باشند.
—
– دانشجویان غیرایرانی و غیرساکن درایران برای تحصیل باید با گذرنامه و ویزای تحصیلی E وارد ایران شوند و بعد از آن ثبت نام نمایند.
– سنوات تحصیلی پذیرفته شده از زمان ثبت نام نهایی لحاظ می گردد.
حداکثر مهلت تحویل مدارک متقاضیان غیرایرانی جهت اخذ پذیرش نهایی برای نیمسال اول سال تحصیلی حداکثر تا پایان اسفند ماه سال قبل و برای نیمسال دوم تا پایان شهریور ماه همان سال است.
– پذیرفته شدگان غیرایرانی غیربورسیه که آشنایی به زبان فارسی نداشته و یا دیپلم از کشور متبوع خود دارند، ملزم به گذراندن دوره فارسی مرکز آموزش زبان در یکی از دانشگاه های تعیین شده از طرف وزارت علوم می باشند.
- شرایط پذیرش:
الف) داشتن تاییدیه ارزشیابی مدارک تحصیلی قبلی از نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور مربوط یا وزارت امور خارجه.
ب) داشتن مدارک تحصیلی مقاطع قبلی مورد تایید مراجع ذیصلاح.
شرایط اختصاصی مقاطع مختلف تحصیلی:
الف) در مقطع کارشناسی:
۱- متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی باید دارای مدرک دیپلم (معادل پایان دوره تحصیلات متوسطه در ایران) و پیش دانشگاهی باشند.
۲- مدارک تحصیلی و ریز نمرات صادره از دانشگاههای کشور متبوع متقاضی باید مورد تایید سفارت یا نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشور متبوع متقاضی قرار گرفته باشد.
ب) در مقطع کارشناسی ارشد:
۱- متقاضیان مقطع کارشناسی ارشد باید مدرک کارشناسی معتبر داشته باشند.
۲- مدارک تحصیلی و ریزنمرات صادره از دانشگاههای کشور متبوع متقاضی باید مورد تایید سفارت یا نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشور متبوع متقاضی قرار گرفته باشد.
۳- اخذ موافقت گروه آموزشی بر اساس شاخص های مصوب.
پ) در مقطع دکتری:
۱- متقاضیان مقطع دکتری باید مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد معتبر داشته باشند.
۲- مدارک تحصیلی و ریزنمرات صادره از دانشگاههای کشور متبوع متقاضی باید مورد تایید سفارت یا نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشور متبوع متقاضی قرار گرفته باشد.
۳- اخذ موافقت گروه آموزشی بر اساس شاخص های مصوب.
- نحوه ثبت درخواست:
۱- ابتدا متقاضی باید در سامانه پذیرش به این نشانی (کلیک کنید) ثبت درخواست نموده و کد رهگیری دریافت نمایند.
۲- متقاضی باید طی تماس با دفتر پذیرش دانشجویان خارجی به شماره ۰۳۱۵۵۹۱۲۱۲۵ ضمن اعلام کد رهگیری خود، از کامل بودن مدارک و مستندات ارسالی اطمینان حاصل نمایند.
• فرآیند پذیرش اتباع خارجی
۱. مراجعه حضوری متقاضی به اداره پذیرش و ارائه مدارک مورد نیاز:
۱.۱. اصل مدرک تحصیلی معتبر مقطع قبلی و کارنامه کلی آن
۱.۲. مدرک هویتی معتبر
۲. اخذ کپی مدارک تحصیلی توسط اداره پذیرش و ارائه فرم تعیین رشته تحصیلی درخواستی داوطلب به گروه
۳. معرفی به گروه جهت انجام مصاحبه
۴. ارسال نامه موافقت دانشگاه به همراه کپی مدارک فوقالذکر به سازمان امور دانشجویان برای اخذ مجوز پذیرش
۵. اقدام جهت اخذ گذرنامه تحصیلی به همراه اقامت پس از اعلام موافقت سازمان مذکور که شامل مراحل زیر به ترتیب میباشد:
۵.۱. معرفی به اداره اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مربوطه جهت ابطال کارت اقامت اتباع و صدور برگ مفاصاحساب و برگ تردد سه ماهه یا تأیید اصالت و اعتبار گذرنامه(برای دارندگان گذرنامه) برای دانشجویان غیر ایرانی مقیم ایران
۵.۲. معرفی به اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی واقع در سازمان امور دانشجویان و نمایندگی کنسولی دانشجویان غیرایرانی مستقر در دانشگاه کاشان جهت انجام اقدامات لازم برای صدور گذرنامه
۵.۳. معرفی به نمایندگی کنسولی مستقر در دانشگاه کاشان جهت انجام مراحل قانونی برای خروج از کشور و اخذ ویزای تحصیلی، پس از صدور و اخذ گذرنامه
۵.۴. معرفی مجدد به نمایندگی کنسولی جهت اخذ اقامت یکساله دانشجویی، پس از اخذ ویزای تحصیلی
۶. ثبت نام نهایی از متقاضی دارنده گذرنامه به همراه ویزای تحصیلی و اقامت دانشجویی