Introduction
دانشگاه علوم پزشکی قم یکی از دانشگاههای استان قم است که بهطور رسمی فعالیت خود را به صورت دانشگاه از اواخر سال ۱۳۸۳ آغاز کرد. به دنبال استان شدن قم در سال ۱۳۷۸ و با ارتقای شبکه بهداشت و درمان قم که تا آن زمان، به عنوان یکی از مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت میکرد و متولی امور بهداشتی و درمانی قم بود، به عنوان دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم شکل گرفت. همزمان، موافقت اصولی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ایجاد دانشکدنههای پرستاری و بهداشت اعلام گردید، تا اینکه در سال ۱۳۷۶ با پذیرش وآموزش پزشکی در رشته کارشناسی پرستاری، فعالیت آموزشی دانشکده رسماً آغاز شد.
دانشگاه علوم پزشکی قم در سالهای ابتدایی تأسیس، فقط پذیرش دانشجوی پسر داشت اما به دنبال انحلال دانشگاه علوم پزشکی فاطمیه قم که صرفاً دانشجوی دختر پذیرش میکرد، دانشجوی پسر و دختر را همزمان پذیرفت. دانشگاه علوم پزشکی قم به تربیت دستیار تخصصی در رشتههای داخلی، جراحی، طب اورژانس، مغز و اعصاب، بیماریهای زنان، قلب و عروق میپردازد.
در حال حاضر ۲۲۹۴ دانشجو و ۲۰۶ استاد در این مرکز مشغول فعالیت می باشند. بر اساس تحقیقات انجام شده این مرکز تاکنون ۷۴۳ مقاله علمی در نشریات و همایشهای داخلی منتشر نموده است(۲۲۸ مقاله ژورنالی و ۵۱۵ مقاله کنفرانسی) . دانشگاه علوم پزشکی قم صاحب امتیاز و ناشر ۴ مجله تخصصی است و تا کنون ۱ همایش توسط دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شده است. علاوه بر این تاکنون ۱۸۸۹ مقاله معتبر بین المللی نیز از این مرکز استخراج شده است.
رتبه بندی
در آخرین رنکینگ منتشر شده توسط موسسه تایمز در سال ۲۰۲۳، این دانشگاه موفق به کسب رتبه ۴۰۱-۵۰۰ شد.
تصاویر دانشگاه
امکانات رفاهی
خوابگاه:امکانات رفاهی خوابگاهی شامل( یخچال، موکت، کمد، اجاق گاز، کامپیوتر، صندلی، میز مطالعه و … ) و تأمین و گسترش تجهیزات زیربنایی خانه های دانشجویی می باشد. ظرفیت اتاقهای خوابگاه خواهران ۴ نفره می باشد.
ظرفیت اتاقهای خوابگاه برادران با توجه به اندازه هر اتاق، بین ۴ تا ۱۰ نفر متغیر می باشد. از جمله خوابگاه های این دانشگاه میتوان به این خوابگاهها اشاره کرد:
_خوابگاه دخترانه کوثر: خوابگاه کوثر (خواهران) در بلوار غدیر، روبروی ورزشگاه یادگار امام، پردیس دانشگاهی علوم پزشکی قرار دارد
_خوابگاه پسرانه امام خمینی: خیابان شهید بهشتی، مقابل مرکز بهداشت شهرستان قرار دارد.
تغذیه: حفظ سلامت و بهداشت غذای دانشجویان از مهم ترین اهداف مدیریت امور دانشجویی می باشد، لذا به این منظور اداره تغذیه عهده دار مسئولیت نظارت بر تهیه، طبخ و توزیع غذای دانشجویان برای وعده های غذایی صبحانه، ناهار و شام با استفاده از مواد اولیه ی با کیفیت و بهداشتی و نیز رزرو و توزیع غذا در سلف سرویس ها و خوابگاهها از طریق سیستم اتوماسیون تغذیه می باشد
امکانات رفاهی: از جمله امکانات رفاهی دانشگاه میتوان به: خدمات ورزشی(تیراندازی، دارت، فوتبال دستی، بدنسازی، رزمی، پینگ پونگ، بدمینتون، بسکتبال، والیبال وفوتبال)، خدمات مشاوره و روانشناسی، اردوهای علمی و تفریحی اشاره کرد.
دانشکده ها
_دانشکده پزشکی
_دانشکده پیراپزشکی
_دانشکده دندانپزشکی
_دانشکده بهداشت
_دانشکده سلامت و دین
_دانشکده پرستاری و مامایی
_دانشکده طب سنتی
Fields
_بیوشیمی و ژنتیک
_فیزیولوژی و فارماکولوژی
_میکروب شناسی و ایمنی شناسی
_علوم تشریح
_مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی
_معارف اسلامی
_آموزش پزشکی
_سالمند شناسی
_مامایی
_قلب و عروق
_داخلی
_جراحی
_مغز و اعصاب
_کودکان
_روانپزشکی
_عفونی
_زنان و زایمان
_پزشکی اجتماعی و خانواده
_طب اورژانس
_بیهوشی
شرایط پذیرش
۱– دانشجویان غیرایرانی نیز همانند دانشجویان ایرانی، مشمول کلیه ضوابط و مقررات آموزشی و دانشجویی و انضباطی دانشگاه میباشند.
۲- دانشجوی غیرایرانی مشمول قوانین نظام وظیفه نمیباشد.
۳- هر پذیرفته شده باید مبلغ مصوب شده در آییننامه اجرایی هر سال را بابت هزینههای خدمات آموزشی جهت برگزاری مسابقات ورزشی، سمینارهای منطقهای، دبیرخانه مناطق، تهیه کارت دانشجویی و کمک به صندوق رفاه دانشجویی به شماره حساب جاری محل دانشگاهی قبولی واریز نماید. این مبلغ فقط یک بار در طول دوره از هر پذیرفتهشده دریافت میگردد.
۴- پذیرفته شده باید حق بیمه حوادث مبلغ مصوب شده در آییننامه اجرایی هر سال را به حسابی که دانشگاه مشخص مینماید، واریز نموده و رسید آن را به واحد دانشگاهی تحویل دهد. شایسته است که اطلاعرسانی کامل به کلیه دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی برای مراجعه به وبسایت www.hayateamn.ir و ثبتنام در قسمت «بیمه حوادث جهت اتباع خارجی» به عمل آید.
۵- کلیه متقاضیان تحصیل غیرایرانی در صورت انصراف و اخراج آموزشی به شرط تأیید صلاحیت عمومی، فقط یک بار مجاز به شرکت مجدد در آزمونهای ورودی و یا پذیرش آزاد میباشند.
تبصره ۱: متقاضیان شاغل به تحصیل درصورت گذراندن حداکثر دو نیمسال تحصیلی مجاز به تغییر رشته تحصیلی به رشته غیرمرتبط بوده و یا میتوانند مجدداً در آزمونهای ورودی شرکت نمایند یا بهصورت پذیرش از طریق سامانه fstudent.iau.ir قبول شوند. در صورت گذراندن بالاتر از دو نیمسال تحصیلی، تغییر رشته تحصیلی به رشته غیرمرتبط ممنوع است.
تبصره ۲: تغییر رشته تحصیلی برای دانشجویان غیرایرانی در رشتههای مرتبط، مطابق ضوابط و مقررات آموزشی دانشجویان ایرانی میباشد.
تبصره ۳: دانشجویان غیرایرانی انصرافی و اخراجی از دانشگاه، جهت دریافت ریزنمرات واحدهای گذرانده و مدرک تحصیلی قبلی، ملزم به اخذ خروج قطعی میباشند.
۶- دانشآموخته غیرایرانی یک نیمسال تحصیلی فرصت دارد تا امور کنسولی اخذ خروج قطعی را انجام دهد.
۷- دانشجویان غیرایرانی که تابعیت ایران را احراز مینمایند مشمول کلیه قوانین و مقررات آموزشی و دانشجویی دانشجویان ایرانی بوده و نحوه پرداخت شهریه تحصیلی آنها به شرح زیر میباشد:
۷-۱- دانشجویان ورودی آزمون سراسری و بدون آزمون مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه مطابق با شهریه دانشجویان ایرانی میباشد.
۷-۲- کلیه دانشجویان غیرایرانی (پذیرش شده از طریق بررسی پرونده تحصیلی متقاضی در سامانهfstudent.iau.ir ) مطابق شیوه نامه دانشگاه آزاد اسلامی، شهریه تحصیلی را پرداخت خواهند نمود.
۸- کلیه گواهیهای اشتغال به تحصیل از واحدهای دانشگاهی طی مکاتبه با حوزه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی جهت ارسال به وزارت امور خارجه انجام و لذا، ارائه گواهی اشتغال به تحصیل به نمایندگیهای سایر کشورها در جمهوری اسلامی ایران بهصورت مکاتبه مستقیم از سوی واحدهای دانشگاهی ممنوع است.
۹- اشتغال به کار کلیه پذیرفتهشدگان غیرایرانی در طول مدت تحصیل و پس از دانشآموختگی در سراسر کشور ممنوع است.
تبصره ۴: دانشآموختگان غیرایرانی (ورودی آزمونهای سراسری و پذیرش بدون آزمون) پس از اتمام دوره تحصیل با طی مراحل قانونی (اخذ مجوز و روادید اشتغال به کار) میتوانند در جمهوری اسلامی ایران مشغول به کار شوند.
۱۰- ثبتنام دانشجویان غیرایرانی بدون هماهنگی و کسب مجوز از سوی حوزه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی ممنوع و مسئولیت آن مستقیماً متوجه رئیس و معاون آموزشی واحد میباشد.