Introduction
دانشگاه شهید باهنر کرمان متقاضیان زیادی در داخل کشور دارد، برای همین بهتر است مقداری در ربودن گوی سبقت مهارت داشته باشید. تاریخچه دانشگاه شهید باهنر به ۱۸ مرداد سال ۱۳۵۱ برمی گردد. بعد از رایزنی ها و مذاکرات میان مهندسان مشاور پیر راز و بانی دانشگاه بالاخره در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۳۵۱ تهیه طرح های دانشگاه به شرکت مشاور سپرده شد. در ابتدای مشغول به فعالیت این دانشگاه تنها ۹۰ دانشجو داشت. بعد از انقلاب نام دانشگاه کرمان را به دانشگاه شهید باهنر تغییر دادند. اکنون تعداد دانشجوهای این دانشگاه به ۱۴۰۰۰ نفر نیز می رسد.
رتبه بندی
دانشگاه شهید باهنر کرمان را نمی توان دست کم گرفت. این دانشگاه در عرصه ی ملی و بین المللی مطرح است. با فعالیت های پژوهشی و علمی خود توانسته است که از نظر تولید علم در جایگاه دهم کشور قرار داشته باشد. به علاوه دانشگاه شهید باهنر در میان دانشگاههای دولتی در جایگاه ۸ ام قرار دارد. هرساله مقاله ها و پیپرهای علمی و معتبر زیادی از رشته های مختلف دانشگاه دولتی شهید باهنر کرمان به چاپ می رسد و همین مسأله جایگاه آن را در رنکینگ های مختلف تحت تأثیر قرار داده است. کما اینکه آن را امروزه یکی از دانشگاههای برتر کشور برای تحصیل به حساب می آورند.
رتبه جهانی دانشگاه شهید باهنر کرمان از نظر رتبه بندی تایمز هر ساله اعلام می شود. البته این رتبه بندی به تفکیک و تحت تأثیر فاکتورهای مختلف، رتبه بندی را اعلام می کند. در کل دانشگاه شهید باهنر در رتبه ۱۰۰۰+ تایمز قرار دارد. با مقایسه رتبه بندی های دانشگاه باهنر کرمان در زمینه های درآمد صنعتی، پژوهشی در سال های اخیر متوجه سیر صعودی و رو به بالای آن خواهیم شد؛ اما این مسأله در زمینه رفرنس ها مقداری رو به پایین افت داشته است. در ادامه رتبه بندی به تفکیک آورده شده است:
- رتبه از نظر آموزش: رتبه در سال ۲۰۱۹: ۱۱۶۰، رتبه در سال ۲۰۲۰: ۱۰۸۳
- رتبه از نظر پژوهش: رتبه در سال ۲۰۱۹: ۹۴۷، رتبه در سال ۲۰۲۰: ۸۹۱
- رتبه از نظر ارجاعات: رتبه در سال ۲۰۱۹: ۱۱۳۸، رتبه در سال ۲۰۲۰: ۱۲۰۷
- رتبه از نظر درآمدهای صنعتی: رتبه در سال ۲۰۱۹: ۹۳۶، رتبه در سال ۲۰۲۰: ۵۶۷
- رتبه از نظر چشم انداز جهانی: رتبه در سال ۲۰۱۹: ۱۲۴۸، رتبه در سال ۲۰۲۰: ۱۳۷۶
تصاویر دانشگاه
امکانات رفاهی
خوابگاه دانشگاه شهید باهنر کرمان از امکانات و شرایط قابل قبولی برای خدمات دهی به دانشجویان این دانشگاه برخوردار می باشد. در کل تعداد ۱۰ خوابگاه دانشجویی مناسب و با امکانات در شهید باهنر وجود دارند. در این میان خوابگاههای شماره ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ متعلق به خواهران هستند. در کل این خوابگاهها ظرفیت ۱۷۰۰ نفر دانشجو را دارند. خوابگاههای شماره ۶، ۷ و ۸ نیز متعلق به اسکان برادران می باشند. دو خوابگاه دیگر به نام های هرندی و خوابگاه شهدا نیز برای برادران می باشند و در کل ظرفیت آنها ۱۵۰۰ نفر را دارند. هشت خوابگاه اول در منطقه ای به نام پردیزه افضلی پور واقع هستند. در این خوابگاهها امکاناتی از جمله نمازخانه، سالن تی وی، نانوایی، بوفه، انتشارات و … وجود دارند. البته این خوابگاهها که اسم برده شد برای دانشجویان روزانه است. در کنار اینها خوابگاههای خودگردان زیر نظر دانشگاه اما به طور خصوصی برای دانشجویان شبانه نیز دایر شده است. هزینه های ماندن در این خوابگاهها مقداری بیشتر از خوابگاههای داخل دانشگاه است. ظرفیت خوابگاههای خودگردان دانشگاه شهید باهنر کرمان ۷۰۰ نفر است.
خوابگاه متأهلی دانشگاه شهید باهنر کرمان
آیا می دانستید که خوابگاه متأهلی دانشگاه شهید باهنر کرمان افتتاح شده است؟ تعداد ۴۸ واحد مسکونی که در دو بلوک ساخته شده اند برای افراد واجد شرایط ساخته شده است. در هر بلوک نیز دو واحد را برای معلولین مناسب سازی کرده اند. این خیلی خوب است و افرادی که متأهل هستند و پذیرش این دانشگاه را بدست می آورند می توانند نسبت به رزرو این واحدها اقدام کنند.
کتابخانه های دانشگاه شهید باهنر کرمان
کتابخانه دانشگاه شهید باهنر کرمان به دو دسته تقسیم می شود. کتابخانه مرکزی که آن را کتابخانه کمک آموزشی نیز می نامند و کتابخانه های تخصصی و کوچکتر که داخل دانشکده های مختلف وجود دارند. کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید باهنر حدود ۳۰۰۰ متر مربع مساحت دارد. تعداد ۷۰۰۰ نفر عضو این کتابخانه هستند. در کل منابع موجود در این کتابخانه شامل ۲۹۲۰۰ منبع لاتین، ۴۴۶۲ منبع فارسی، ۹۹۸ منبع نشریه لاتین، ۲۹۰ منبع نشریه فارسی و ۱۰۰۰ منابع غیر نوشتاری می باشد. در دیگر کتابخانه های تخصصی در داخل دانشکده های مختلف از جمله دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشکده فنی، دانشکده تربیت بدنی و دانشکده هنر تعداد ۸۰۰۰۰ جلد کتاب تخصصی نیز موجود می باشد. این خیلی خوب است که شما بتوانید به منابع معتبر و پایگاههای علمی معروف جهان دسترسی داشته باشید. این امر به خصوص برای دوره های کارشناسی ارشد و دکتری اهمیت دو چندان دارد.
دانشکده ها
- دانشکده فنی و مهندسی: مهندسی عمران، مهندسی برق، مهندسی صنایع، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و …
- دانشکده علوم پایه: شیمی، ریاضی، زیست و …
- دانشکده ادبیات و علوم انسانی: ادبیات فارسی، ادبیات انگلیسی، علوم تربیتی، روانشناسی و …
- دانشکده حقوق و الهیات
- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
- دانشکده کشاورزی
- دانشکده دامپزشکی
- دانشکده هنر و معماری
- دانشکده ریاضی و کامپیوتر
- دانشکده اقتصاد و مدیریت
- دانشکده فیزیک
Fields
– علوم انسانی: ۶۷ رشته و گرایش
– علوم پایه: ۸۶ رشته و گرایش
– فنی و مهندسی: ۶۲ رشته و گرایش
– علوم کشاورزی: ۴۵ رشته و گرایش
–دامپزشکی: ۱۰ رشته و گرایش
– هنر: ۹ رشته و گرایش
– پردیس دانشگاهی: ۳۴ رشته و گرایش
شرایط پذیرش
۱- شرایط عمومی پذیرش
- نداشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران و دارا بودن گذرنامه معتبر خارجی
- نداشتن منع قانونی برای اقامت تحصیلی در ایران
- ارائه گواهی پایان دوره معتبر متوسطه، کارشناسی یا کارشناسی ارشد به همراه ریزنمرات آن مقطع جهت تحصیل در مقاطع بالاتر
توضیحات: تحصیل اتباع غیرایرانی مقیم جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس قوانین و مقررات جاری کشور امکانپذیر میباشد.
۲- مدارک لازم
- تکمیل فرم درخواست پذیرش
- ارائه کد رهگیری سائورگ ( saorg) از طریق ثبت نام در وب سایت دانشجویان غیرایرانی به آدرس http://old.saorg.ir:8081/
- تصویر صفحه اول گذرنامه یا مدرک اقامتی معتبر
- تصویر عکس پرسنلی ۴*۳ جدید از متقاضی
- ارائه مدارک تحصیلی و ریزنمرات
- تصویر مدرک تحصیلی و ریزنمرات پایان دوره متوسطه (برای متقاضیان دوره کارشناسی)
- تصویر مدرک تحصیلی و ریزنمرات مقطع کارشناسی (برای متقاضیان دوره کارشناسی ارشد(
- تصویر مدرک تحصیلی و ریزنمرات مقطع کارشناسی ارشد (برای متقاضیان دوره دکتری)
- تصویر سوابق پژوهشی (مقالات چاپ شده در مجلات علمی، ارائه مقاله در همایشها، چاپ کتاب و غیره)
- گواهی مورد تأیید مبنی بر گذراندن موفقیتآمیز دوره آموزش زبان فارسی (در صورت وجود)
- به همراه داشتن اصل تمام مدارک ذکر شده هنگام ثبت نام حضوری
توضیحات: دانشجویان مشغول به تحصیل در نیمسال آخر مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد، به جای مدرک تحصیلی، ملزم به ارائه گواهی رسمی از دانشگاه محل تحصیل مبنی بر اعلام فارغ التحصیلی تا پایان شهریورماه ۱۴۰۲ میباشند.
۳- نحوه ارسال درخواست
لازم است متقاضیان محترم تا پایان روز چهارشنبه ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ نسبت به ارسال مدارک خود اقدام فرمایند. تمامی مستندات لازم مندرج در بند ۲ بایستی با فرمت JPG , JPEG یا PDF، با وضوح بالا تهیه و به همراه فایل ورد فرم درخواست پذیرش مندرج در بند ۲ بصورت یک فایل فشرده شده (.zip) به ایمیل واحد دانشجویان بینالملل دانشگاه به آدرس international.relations@uk.ac.ir ارسال شود.
۴- اعلام نتایج
نتیجه نهایی بررسی پذیرش متقاضیان حداکثر تا یک ماه پس از پایان مهلت ارسال مدارک، از طریق ایمیل اطلاع رسانی میشود.