Search
Close this search box.

دانشگاه علم و صنعت ایران

فهرست مطالب

معرفی

دانشگاه علم و صنعت ایران در سال ۱۳۰۸ با عنوان موسسه عالی در زمان قاجاریه در شهر تهران تاسیس شد و می‌توان از این دانشگاه به عنوان دومین دانشگاه برتر ایران یاد کرد. پردیس اصلی این دانشگاه در تهران و شعبه‌های دیگر در شهر بوشهر، دماوند و نور قرار دارند.

واحد اراک: در حال حاضر این واحد ارتقا یافته و مستقل شده است.

واحد دماوند: در سال ۱۳۸۴ راه اندازی شده است، رشته‌ی مکانیک در مقطع کارشناسی در این واحد ارائه شده و هم اکنون طرح توسعه و بحث زیر ساخت‌های واحد دماوند ادامه دارد.

واحد نور: در سال ۱۳۸۳ تاسیس شده و ۲۰۰ دانشجو در این دانشگاه فعال هستند. در این مقطع کارشناسی ارشد ۱۳ رشته ارائه می‌شود.

واحد بهشهر: این شعبه در سال ۱۳۷۳ و در شهرستان بهشهر تاسیس شد. هنگام تاسیس، در این واحد سه رشته مهندسی کامپیوتر، مهندسی صنایع و ریاضی کاربردی دانشجو پذیرش می‌شد. در سال ۱۳۸۸ رشته مهندسی برق هم به لیست رشته های این واحد اضافه شد. لازم به ذکر است این واحد تا سال شهریور ۱۳۸۸ فقط به صورت شبانه پذیرش دانشجو داشته و بعد از این تاریخ در دو رشته مهندسی برق و ریاضی کاربردی در نوبت روزانه هم دانشجو می پذیرد. در نهایت در سال ۹۱ واحد بهشهر به دانشگاه علم و فناوری مازندران تغییر یافت.

رتبه بندی

بر اساس رتبه‌بندی تایمز در سال ۲۰۱۶، دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان دانشگاه اول کشور در جایگاه ۴۷۵ از ۵۰۰ دانشگاه‌ برتر جهان قرار گرفت که بعد از آن دانشگاه صنعتی شریف به عنوان دانشگاه دوم کشور جایگاه ۴۸۳ جهان را به خود اختصاص داد. همچنین در سال ۲۰۱۷ نیز این دانشگاه به عنوان دانشگاه اول کشور معرفی‌ شد.
 

تصاویر دانشگاه

امکانات رفاهی

دانشگاه علم و صعنت ایران امکاناتی نظیر خوابگاه، کتابخانه، مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاه و پژوهشگاه را در اختیار دانشجویان خود قرار داده است.

دانشگاه علم و صنعت ایران دارای خوابگاه است که ۳۰۵۰ دانشجو در آن سکونت دارند. تعداد دانشجویان پسر ۲۲۴۶ و تعداد دانشجویان دختر ۸۰۴ نفر است.

کتابخانه اصلی دانشگاه در وسعت ۲۰۰۰متر مربع، ۱۰۸۳۲۱ جلد کتاب، ۱۰۳۳ نشریه سالانه در ۶۰۰۰۰ جلد، ۲۳۰۰ لوح فشرده، ۶۹۰ میکرو فیلم، ۲۰۹۲ پایان نامه و ۳۰ پایگاه اطلاعاتی کتاب الکترونیکی دارد.

دانشکده ها

_دانشکده مهندسی برق
_دانشکده مدیریت، اقتصاد
_دانشکده مهندسی خودرو
_دانشکده مهندسی راه‌آهن
_دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز
_دانشکده مهندسی صنایع
_دانشکده مهندسی عمران
_دانشکده مهندسی کامپیوتر
_دانشکده مهندسی مکانیک
_دانشکده مهندسی مواد و متالوژی
_دانشکده معماری و شهر‌سازی
_دانشکده ریاضی
_دانشکده فیزیک
_دانشکده شیمی
_دانشکده فناوری‌های نوین

رشته ها

_مهندسی پزشکی
_ مهندسی خودرو
_ مهندسی حمل و نقل ریلی
_ مهندسی شیمی
_ بیوتکنولوژی
_ مهندسی صنایع
_ مهندسی عمران
_ مهندسی کامپیوتر
_ معماری
_ طراحی صنعتی
_ فلسفه علم
_ آمار
_ مهندسی هسته ای
_ مدیریت بحران
_ اقتصاد اسلامی

شرایط پذیرش

۱- داشتن گذرنامه معتبر خارجی  (عدم تابعیت جمهوری اسلامی ایران)
۲- حداقل معدل دوره کارشناسی برای متقاضیان دوره کارشناسی ارشد ۱۲ ( ۶۰ از ۱۰۰) می‌باشد.
۳- حداقل معدل کارشناسی ارشد برای متقاضیان دوره دکتری تخصصی ۱۴ (۷۰ از ۱۰۰) می باشد.
۴- ارائه نامه پذیرش دریافتی از دانشگاه (موضوع بند ۲ مندرج در نحوه درخواست پذیرش تحصیلی)
۵- قبل از مراجعه حضوری، از وصول مجوز سازمان امور دانشجویان (موضوع بند ۳ مندرج در نحوه درخواست پذیرش تحصیلی) به دانشگاه اطمینان حاصل نمایید.
۶- شهریه تحصیل در دانشگاه، تا ورودی های سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ به ازای هر نیمسال تحصیلی در دوره کارشناسی ۸۰۰ یورو، کارشناسی ارشد ۹۰۰ یورو و دکترا ۱۱۰۰ یورو و برای ورودی های سال تحصیلی ۱۴۰۳ به بعد بترتیب کارشناسی ۸۰۰ یورو، کارشناسی ارشد ۱۰۰۰ یورو و دکترا ۱۲۰۰ یورو می باشد. شهریه فوق براساس نرخ تبدیل ارز، مندرج در سامانه تبادلات ارزی به آدرس https://fxmarketrate.cbi.ir به تاریخ روز و به ریال محاسبه شده و از طریق کارت خوان بانکی (دستگاه posدریافت میشود. دریافت و پرداخت وجه نقد ممنوع است.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام
۱. اصل پاسپورت
۲. دو قطعه عکس
۳. سیم کارت ایرانی تلفن همراه (در صورتیکه متقاضی دارای سیم کارت تلفن همراه ایرانی نباشد، لازم است نسبت به خرید سیم کارت قبل از مراجعه حضوری اقدام نماید.)
۴. اصل مدارک تحصیلی ترجمه شده به زبان انگلیسی که به تائید سفارتخانه یا کنسولگری ایران در کشور متقاضی رسیده باشد.
۵. کارت بانکی یکی از بانک های ایران ( درصورت نداشتن کارت بانکی، دفتر سرپرستی نسبت به معرفی متقاضی به بانک اقدام نموده و دانشجو موظف است ظرف سه روز پس از تحویل مدارک به دفتر سرپرستی، به بانک مراجعه و کارت بانکی خویش را دریافت نماید(.


جزئیات فرآیند درخواست، پذیرش و ثبت نام (حتماً مطالعه شود)
شرایط و مراحل ثبت درخواست پذیرش و ثبت نام داوطلبان بین المللی ادامه تحصیل در دانشگاه علم و صنعت ایران

  1. برای متقاضیان دوره کارشناسی ارشد، حداقل معدل دوره کارشناسی ۱۲ ( ۶۰ از ۱۰۰) و برای متقاضیان دوره دکتری تخصصی علاوه بر شرط فوق، حداقل معدل کارشناسی ارشد نیز ۱۴ (۷۰ از ۱۰۰) می باشد.
  2. طول دوره کارشناسی ارشد ۲ الی ۳ سال تحصیلی (۴ تا ۶ نیمسال تحصیلی) و نوع دوره آموزشی  پژوهشی (گذرانده پایان نامه الزامی است) و طول دوره دکتری تخصصی (Ph.D) ۳ الی ۴ سال تحصیلی (۶ تا ۸ نیمسال تحصیلی) و نوع دوره پژوهش محور با شرط الزامی گذراندن حداقل ۳ تا ۸ واحد درس است. ارائه گواهینامه آزمون زبان فارسی (آزفا) در سطح میانی بعد از پذیرش در دوره های کارشناسی ارشد بهمراه سایر مدارک خواسته شده در ردیف ۱۱ ضروری است. چنانچه دانشجو فاقد مدرک سطح میانی ولی مدرک زبان فارسی در سطح مقدماتی داشته باشد، با اخذ تعهد مبنی بر طی دوره میانی در طول سال اول تحصیلی، می تواند ثبت نام نماید. دانشگاه در معرفی دانشجویان فوق به مراکز آموزش زبان فارسی و طی دوره بصورت حضوری یا مجازی، مساعدت می نماید.
  3. داوطلبان متقاضی دوره کارشناسی ارشد که فاقد هرگونه گواهینامه آزمون زبان فارسی هستند لکن از سطح دانش زبان انگلیسی مطلوبی برخوردار هستند می توانند با ارائه گواهینامه معتبر آزمون زبان انگلیسی در دوره کارشناسی ارشد ثبت نام نمایند. درصورت به حدنصاب رسیدن تعداد ایشان، کلاسهای درسی در سال اول تحصیلی به زبان انگلیسی برگزار خواهد شد. لازم بذکر است که داوطلبان متقاضی دوره دکترا نیز که فاقد هرگونه گواهینامه آزمون زبان فارسی هستند، لکن از سطح دانش زبان انگلیسی مطلوبی برخوردار هستند، می توانند با ارائه گواهینامه معتبر آزمون زبان انگلیسی در دوره دکترا ثبت نام نمایند. کلاس درس و سایر مراحل آموزش ایشان به زبان انگلیسی خواهد بود. لازم بذکر است که چنانچه دانشجویان فوق به تشخیص دانشگاه از حداقل های لازم سطح دانش زبان انگلیسی برخودار نباشند موظفند کلاس تقویتی زبان انگلیسی را بعنوان درس جبرانی با موفقیت طی نمایند  همچنین این دسته از دانشجویان موظف به ارائه گواهینامه آزمون زبان فارسی (آزفا) در سطح مقدماتی ظرف سال اول تحصیلی می باشند. درصورت نیاز دانشگاه در معرفی دانشجویان فوق به مراکز آموزش زبان فارسی و طی دوره بصورت حضوری یا مجازی مساعدت می نماید. گواهینامه آزمون زبان فارسی از شروط لازم و قطعی برای دانش آموختگی است و در صورت عدم ارائه، امکان دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد میسر نمی باشد.
  4. درخواست ادامه تحصیل (Apply) فقط و فقط از طریق سامانه اختصاصی دانشگاه به آدرس زیر دریافت و بررسی می گردد.  http://admission.iust.ac.ir
  5. در صورت تکمیل داده های مورد نیاز سامانه فوق و وضوح و کیفیت مطلوب مدارک خواسته شده، درخواست متقاضیان کارشناسی ارشد حداکثر ظرف یک هفته و متقاضیان دوره دکتری، حداکثرظرف هفت هفته بررسی و نتیجه آن از طریق ایمیل آدرس زیر، ارسال می گردد.
  6. عملیات ثبت درخواست پذیرش، بررسی و صدور نامه پذیرش رایگان است و بدون اخذ وجه صورت می پذیرد.
  7. هزینه تحصیل بازای هر نیمسال تحصیلی تا ورودی های ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در دوره کارشناسی معادل ۸۰۰ یورو، کارشناسی ارشد معادل ۹۰۰ یورو و دکترا معادل ۱۱۰۰ یورو و برای ورودی های ۱۴۰۳ به بعد در دوره کارشناسی معادل ۸۰۰ یورو، کارشناسی ارشد ۱۰۰۰ یورو و دکترا ۱۲۰۰ یورو می باشد. هزینه فوق براساس نرخ تسعیر مندرج در سامانه تبادلات ارزی به آدرس https://fxmarketrate.cbi.ir به نرخ روز و براساس ریال محاسبه می شود.
  8. پذیرفته شدگان موظفند پس از دریافت پذیرش به سامانه سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به آدرس http://old.saorg.ir:۸۰۸۱ مراجعه و درخواست خویش مبنی بر تحصیل در ایران را ثبت نمایند.
  9. حداکثر ظرف بیست روز، نتیجه بررسی سازمان امور دانشجویان به متقاضی و دانشگاه علم و صنعت ایران اعلام می گردد.
  10. در این مرحله، لازم است تا متقاضی در صورت نداشتن سیم کارت تلفن همراه ایرانی، نسبت به خرید سیم کارت ایرانی از شرکت های ارائه دهنده خدمات تلفن همراه (همراه اول، ایرانسل، رایتل و …) اقدام نماید.
  11. متقاضی در تاریخ اعلام شده در نامه پذیرش و یا بازه زمانی که اعلام می گردد، با بهمراه داشتن اصل پاسپورت، دو قطعه عکس، سیم کارت ایرانی، اصل مدارک تحصیلی ترجمه شده به زبان انگلیسی که به تائید سفارتخانه یا کنسولگری ایران در کشور متقاضی رسیده، به دفتر سرپرستی دانشجویان بین المللی دانشگاه، مراجعه می نماید. یادآوری می نماید حداکثر با دو هفته تاخیر از شروع نیمسال تحصیلی می توانید در دوره شرکت نمائید و پس از آن پذیرش های صادره فاقد ارزش خواهد بود و عملیات پذیرش و ثبت نام انجام نخواهد شد.
  12. دفتر سرپرستی، پس از تطابق مدارک، اصل مدارک را عودت داده و نسبت به انجام مراحل ثبت نام اقدام می نماید. در این مرحله چنانچه بعد از دریافت شهریه بر اساس توضیحات بند ۱۳، چنانچه دانشجو قبلا فاقد کارت بانکی باشد، برای افتتاح حساب و دریافت کارت بانکی به بانک معرفی می نماید و همزمان عملیات پذیرش، تکمیل پرونده و ثبت نام کامل شده و اقدامات زیر آغاز می گردد: صدور کارت دانشجویی، معرفی نامه جهت خوابگاه (در صورت درخواست دانشجو و با اولویت دانشجویان دختر و رعایت ظرفیت آزاد خوابگاه ها)، ایجاد دسترسی جهت ورود به شبکه اینترنت  و پست الکترونیک دانشگاه، دسترسی به سامانه های آموزشی دانشگاه (گلستان، LMS و …)، صدور برگ اشتغال به تحصیل و نامه پذیرش به زبان فارسی
  13. شهریه بر اساس توضیحات بند ۷ به ریال محاسبه شده و از طریق دستگاه کارت خوان POS مستقر در دفتر سرپرستی و یا واریز از طریق بانک به حساب دانشگاه صورت می پذیرد. متذکر می گردد دریافت و پرداخت وجه نقد ممنوع است.
  14. چنانچه دانشجو پس از تکمیل مدارک و ثبت نام نسبت به انتقال وجه نیمسال اول تحصیلی، اقدام ننماید، علاوه بر اخراج از دانشگاه علم و صنعت ایران، امکان تحصیل در سایر دانشگاه های ایران را نیز از دست می دهد.
  15. یادآوری می نماید کلیات خدمات مشاوره و راهنمایی دفتر سرپرستی درحین ثبت نام، همچنین خدمات استفاده از اینترنت دانشگاه، کتابخانه، آزمایشگاه اختصاصی استاد راهنما و سایر خدمات آموزشی در قبال شهریه دریافتی است و دریافت و پرداخت هرگونه وجهی از بابت خدمات فوق، ممنوع است.
  16. هزینه خوابگاه، تغذیه و خدمات کنسولی نیز از طریق کارت خوان های مستقر در واحدهای مربوطه و براساس تعرفه های اعلامی حسب مورد دریافت می گردد. متذکر می گردد دریافت و پرداخت وجه نقد ممنوع است.
  17. امید است فرصت فراهم شده را مغتنم دانسته و از حضور در ایران و تحصیل در دانشگاه علم و صنعت ایران حداکثر  استفاده مطلوب را بنمائید.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *