معرفی
دانشگاه علوم پزشکی تبریز از سال ۱۳۲۵[در اواخر جنگ جهانی دوم] تاسیس شد.مکان اولیه این دانشگاه، محل دانشسرای پسران در میدان دانشسرا ذکر شده است و اولین رییس آن آقای جهان شاهلو بود.<br>
هم اکنون در این دانشگاه تعداد ۸۵۰۰ دانشجو، ۷۱۶ استاد، ۸۷۵ عضو هیئت علمی و ۲۲۰ دانشجوی خارجی فعالیت میکنند. براسال تحقیقات انجام شده، تعداد ۳۵۴۳[۱۳۱۰ مقاله ژورنالی و ۲۲۳۳ مقاله کنفرانسی] مقاله علمی در نشریات و همایشهای داخلی، ۲۱۴۷۷ مقاله معتبر بین المللی نیز از این مرکز استخراج شده است. این مرکز صاحب امتیاز و ناشر ۶ مجله تخصصی میباشد همچنین ۱۲ همایش توسط دانشگاه برگزار شده است.
رتبه بندی
براساس گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری جدیدترین نتایج رتبهبندی موضوعی شانگهای دانشگاههای جهان در سال ۲۰۲۳، منتشر شد و دانشگاه علوم پزشکی تبریز توانست (با پیشرفت و ارتقا در مقایسه با سالهای گذشته) در بین دانشگاههای بین المللی رتبه را کسب کند.
تصاویر دانشگاه
امکانات رفاهی
کتابخانه مرکزی: این کتابخانه در سال ۱۳۶۶[با جدا شدن وزارت بهداشت و درمان از وزارت فرهنگ و آموزش عالی] شروع به کار کرد. در حال حاضر کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۵۷۰۰ مترمربع وسعت دارد. افرادی نظیر دانشجویان، اعضاء هیئت علمی، کارکنان دانشگاه و فزرندان آنان از امکانات و خدمات این کتابخانه استفاده میکنند. کتابخانه مرکزی وظیفه رسیدگی و هماهنگی به کلیه امور کتابخانههای زیر مجموعه خود را دارد.
خوابگاه: دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۷ ساختمان خوابگاهی دارد که یکی از این ساختمانها در داخل دانشگاه و بقیه در سطح شهر پراکنده هستند.
دانشکده ها
_دانشکده پزشکی
_دانشکده پیراپزشکی
_دانشکده دندانپزشکی
_دانشکده داروسازی
_دانشکده پرستاری و مامایی
_دانشکده بهداشت
_دانشکده تغذیه و علوم غذایی
_دانشکده علوم نوین پزشکی
_دانشکده طب سنتی
_دانشکده علوم توانبخشی
_دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
_دانشکده پردیس بینالملل جلفا
رشته ها
_پزشکی
_دندان پزشکی
_داروسازی
_پرستاری
_فیزیوتراپی
_مامایی
_بهداشت
_تغذیه
_علوم آزمایشگاهی
_کاردرمانی
_طب سنتی
_هوشبری
_تکنولوژی اتاق عمل
_تکنولوژی پرتوشناسی
_مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار
_فناوری اطلاعات سلامت
_مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
_گفتاردرمانی
_شنوایی شناسی